Sparris- och potatissallad med tryffeldoft
4 hungriga
Färskpotatis (mängd efter hunger)
2 buntar sparris
1 ask ruccola
1 ask körsbärstomater
2 rödlökar
50-100 g grovriven parmesan eller västerbottenost
1-2 msk råsocker
tryffelolja
balsamico
olivolja
- Börja med rödlöken: skär i smala klytor ('båtar') som blandas med rejält med balsamico (kanske ca 0.5 dl?), råsocker, en liten skvätt olivolja och ett par nypor flingsalt i en stor skål. Låt marinera medan du förbereder resten - det gör rödlöken väldigt mild och fin
- Koka potatisen och sparrisen på sedvanligt sätt
- Skär sparrisen i 4-5 cm långa bitar
- Dela stora potatisar i mindre bitar, låt de små vara hela
- Blanda ner potatisen, sparrisen, tomaterna och ruccolan i rödlöksmarinaden. Smaka av med salt och peppar
- Droppa över lite tryffelolja. Du vill inte att tryffeln ska ta över helt, bara ligga som en bakgrundssmak tillsammans med de övriga. Ringla över olivolja och blanda
- Toppa med den grovrivna osten
- Servera med valfri proteinkälla. Vi åt handskuren parmaskinka, men kall lamm-, kalv- eller fläskfilé passar också bra, precis som lax, kyckling mm
Kallt rosévin är så klart godast till.
6 kommentarer:
Hemskuren lufttorkad skinka låter väldigt spännande tycker jag. Speceillt efetrsom min skrivmaskin här hemma inte behagar skiva lufttorkad skinka alls.
Men blir det inet väldigt segt?
Skrivmaskiner har aldrig behagat skiva något ;).
Jag har ett recept som jag brukar möblera hit och dit i. En tysk potatissallad med vinägrett. Man kan göra den varm eller kall.
Gott! Är det inte så att Pimms borde passa rätt bra till detdär?
Andreas, framförallt passar Pimms väldigt bra innan man äter en sån här salllad. t.ex. medan man lagar den...
Jo, jag menade alltså "till" som "i samband med". :D
Snart ska jag sabrera rosa cava!
Det där lät gott. hungrig redan och klockan är ju inte ens dags för lunch än. Det är ett oskick att läsa matbloggar på förmiddagen man vill ju bara äta....
Skicka en kommentar