Whiskey Sour
per person
5 cl whiskey (helst bourbon)
1/2 pressad citron (~5 cl)
1/2 tsk florsocker
äggvita (1 äggvita räcker till 4-5 drinkar ungefär)
- Pressa citronen
- Häll samtliga ingredienser i en shaker med mycket is
- Skaka kraftigt i 5-10 sekunder. Äggvitan ger ett kraftigt vitt skum när den skakas.
- Sila ner i ett lågt glas. Utan is om du vill vara riktigt formell.
Som synes på bilden äger jag inget bra lowball- eller oldfashioned-glas. Alltså använder jag cognacskupa. Det går bra det med.
1 kommentar:
Jag brukar göra min whiskey sour på
5cl bourbon (brukar använda makers mark, känns lite waste att ha något finare)
4cl färskpressad citron
2cl sockerlag
och ytterst lite äggvita (typ 2 barskedar max)
sen torrskakar jag hårt i kanske 15 sekunder för att sedan skaka med is.
blir fantastiskt gott och lite sötare än din variant kanske.
Skicka en kommentar