Drinken skapades 1888 av Henry Ramos i New Orleans och är en av få drinkar som innehåller både grädde och soda/mineralvatten. Dessutom citrus.
Den är syrlig av citrus, lätt parfymerad av apelsinblomsvattnet, komplex i smaken och väldigt len... följer man bara receptet bör det inte vara någon risk för att den ska skära sig.
Ramos Gin Fizz
per person
1/2 äggvita
4 cl gin
2 cl triple sec
1 cl apelsinblomsvatten
2 cl limejuice
2 cl citronjuice
4 cl grädde
5 cl mineralvatten
- Förbered alla ingredienser; pressa limen & citronen, separera äggula och äggvita (dela även upp äggvitan i två olika skålar om du bara gör en drink)
- Häll äggvita, gin, triple sec, apelsinblomsvatten, grädde och lime- & citronjuice i en shaker med mycket is
- Skaka riktigt kraftigt, 20-30 sekunder
- Häll 5 cl mineralvatten i ett longdrinkglas, utan is
- Sila innehållet i shakern ner i mineralvattnet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar