onsdag 19 september 2007

Ramos Gin Fizz

Den förra mjölkdrinken var snabb och lätt att göra, så varför inte en nästan bortglömd drink med betydligt fler moment som nästa drink?

Drinken skapades 1888 av Henry Ramos i New Orleans och är en av få drinkar som innehåller både grädde och soda/mineralvatten. Dessutom citrus.

Den är syrlig av citrus, lätt parfymerad av apelsinblomsvattnet, komplex i smaken och väldigt len... följer man bara receptet bör det inte vara någon risk för att den ska skära sig.


Ramos Gin Fizz
per person

1/2 äggvita
4 cl gin
2 cl triple sec
1 cl apelsinblomsvatten
2 cl limejuice
2 cl citronjuice
4 cl grädde
5 cl mineralvatten

  • Förbered alla ingredienser; pressa limen & citronen, separera äggula och äggvita (dela även upp äggvitan i två olika skålar om du bara gör en drink)
  • Häll äggvita, gin, triple sec, apelsinblomsvatten, grädde och lime- & citronjuice i en shaker med mycket is
  • Skaka riktigt kraftigt, 20-30 sekunder
  • Häll 5 cl mineralvatten i ett longdrinkglas, utan is
  • Sila innehållet i shakern ner i mineralvattnet

Inga kommentarer: