måndag 28 juli 2008

Mai Tai igen


För ett år sedan ungefär så skrev jag om Mai Tai och publicerade ett recept som jag tycker funkar för hemmabruk vilket utlöste viss debatt i kommentarsfältet.

Var mitt recept autentiskt?
Nix. Inte direkt.

Men gott, och inte alltför långt från orginalet smakmässigt. Men ibland känner man för att vara lite ambitiösare. Råkar man dessutom ha en halv flaska hemgjord orgeat hemma så är ju halva jobbet redan gjort...


Mai Tai på riktigt
per person

5 cl mörk rom (gärna två sorter. Matusalem 7, Appleton VX eller Havana Club 7 är alla bra.)
~1,5 cl Orgeat
~1,5 cl triple sec, ex Cointreau
~1 cl sockerlag på råsocker (eller grenadin om du har det hemma och vill ha en extra touch fruktighet)
1/2 lime (~3 cl)
  • Skaka med mycket is
  • Sila ner i ett glas fyllt med is
  • Njut och tänk på söderhavet

3 kommentarer:

ctail sa...

Den där debatten i kommentarsfältet fick mig att beställa en flaska orgeat från Barkonsult.se och prova, men jag blandade bara en enda Mai Tai innan jag insåg att söderhavsdrinkar inte riktigt är min grej – så länge jag inte befinner mig i Söderhavet. En liten del av min hjärna är sedan dess dedikerad till att hitta någonting annat att göra med orgeaten. Något som är mer i min smak.

Björn sa...

Har du provat att göra Mauresque, som jag skrev om i orgeat-inlägget? Somrigt och läskande, mycket franskt i smaken...

ctail sa...

Jag har provat den nu – ett inte alls oävet inslag i kategorin long drinks. Men nu är ju inte långdrinkande riktigt min grej det heller. Sökandet fortsätter.