En god och väldigt läskande dessertdrink... stor i volymen, inte så spritstark.
Ni vet väl redan att för att lyfta fram jordgubbssmak så ska man tillsätta lite apelsin? Här använder jag dessutom lite ingefärsvodka; om du inte har sådan tillgänglig rekommenderar jag ljus rom eller cachaca istället.
Jordgubbs- och ingefärsslushie
ca 1/2 liter (2 personer)
0,5 liter frusna jordgubbar
5 cl cointreau
5 cl ingefärsvodka (kan ersättas med ljus rom eller cachaca)
3 cl koncentrerad apelsinsaft
is (efter behov)
- Häll en halv liter frusna jordgubbar i en blender (eller tillbringare om du använder mixerstav)
- Häll över cointreau, ingefärsvodka och apelsinsaft
- Mixa. Smaka av.
- Tillsätt is och mixa. Smaka av. Upprepa tills du har den mängd och smakkoncentration som du gillar. Jag använde en full näve is.
- Servera i cocktailglas (eller vinglas) tillsammans med sked
Nu ska jag dricka upp resten av drinken (som står bredvid mig medan jag skriver detta...)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar