Igår rostades det rotfrukter, slogs bea och stektes entrecote. Rejäla bitar. Fem centimeter tjocka.
Rumstempererat smör i kuber är verkligen knepet för att bean inte ska försöka sig på att jävlas med en. Fast nästa gång blir det nog lite mindre vinäger, hårdare reducerat och en äggula till i. Smaken var nämligen mycket bra men konsistensen lite väl lös.
När man tittade på maten såg den lite tråkig och intetsägande ut. Fyra nyanser av brunt liksom. Men smaken, mina vänner, smaken...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Bea? Är det bearnaise? De rumstempererade smörkuberna säger mig att det lutar åt det, men vem säger 'bea'? Är det kockslang - kockney?
Hans, visst är bea bearnaise. Fast det är inte bara kockslang utan hyfsat etablerat. "Biff, bea och pompa" är en klassisk och rätt vedertagen benämning. Jfr franskans "steak frites".
Skicka en kommentar