tisdag 22 maj 2007

Oönskad kunskap

Man lär sig något nytt varje dag. Ibland lär man sig saker man önskar att man sluppit. Som att tryffelolja inte alls får sin smak av äkta tryffel utan av laboratorieframställd 2,4-dithiapentane (C3H8S2 för nyfikna kemister).

Uppdatering: den schweiziska motsvarigheten till livsmedelsverket har en intressant rapport om lurendrejeriet med tryffelolja

7 kommentarer:

Jessica sa...

Hmmm... och jag som trodde att jag hade snott till mig lite äkta vara ;)

Andreas sa...

Faen!

Björn sa...

Precis...

Kinna Jonsson sa...

Det var ju inte kul. =(

Björn sa...

Nej, jag tyckte det var riktigt sorgligt. Särskilt när man läste den schweiziska rapporten där det blev uppenbart att tillverkarna och handeln bluffar om oljan och låtsas att den är äkta...

Björn sa...

Visserligen är oljan lika god som den var i förrgår, och de tillsatta ämnena identiska med de viktigaste smak- och aromgivarna i äkta tryffel, men ändå...

Jessica sa...

just det, TILLSATTA