måndag 28 maj 2007

Ring pressen!

Världens första sjustjärniga hotell har öppnat, vilket gör att Burj Al Arab med sina sex stjärnor inte längre är världens högts klassificerade hotell.

Eftersom det inte finns någon internationell standard för hur många stjärnor ett hotell har (eller vad som utgör ett hotell) så utropar jag härmed mitt arbetsrum till ett åttastjärnigt hotell, vilket gör det till det hotell i världen med flest stjärnor! Yeay!

Bokningsförfrågningar lämnas i kommentarfältet nedan.

9 kommentarer:

Jonas Morian sa...

Jag har sett rummet och är tveksam till såväl den påstådda stjärnstatusen och om jag ens skulle överväga att boka in mig där...

Björn sa...

Du har förvisso rätt i att världens första åttastjärniga hotell har sämre standard än t.ex. de svenska femstjärniga... men sen du såg rummet sist har standarden höjts betydligt (med hjälp av en matta). Jag menar, bara det borde väl vara skäl nog att boka in sig på världens första åttastjärniga hotell?

Jonas Morian sa...

Wow. Har du minibar också? Det hade faktiskt jag :-)

Magnus sa...

Jag skulle kunna tänka mig att hedra åttastjärniga hotellet med ett besök torsdag nästa vecka... På onsdag kommer flickebarnet till stan och då blir det väl knappt nån lugn och ro förrän hon är åter i det tyska riket. Men torsdag nästa vecka tycker jag vi hedrar J&B med ett av våra klassiska besök!

Eller som jag brukar säga: Vadå, ylag r ju här ju!

Harry Flaker sa...

Läget är ju bra - jag talar om det i Milano! Och servisen låter utmärkt! Men priset för en svit är för lågt för att ge riktig prestige och hålla pöbeln borta. I detta hänseende leder Burj a-Arab fortfarande - men Dubai är ju å andra sidan så förbannat tråkigt!

Andreas sa...

Räknas en halvfull flaska grants i skrivbordslådan som en minibar?

(OBS! Frågan är rent hypotetisk - jag försöker inte insinuera att Björn skåpsuper.)

Björn sa...

jonas: nja, choklad o dyl brukar det finnas gott om. Det har väl hänt att det legat en flaska vin eller två i bokhyllan, men någon mer permanent minibar kan jag inte påstå att jag har...

andreas: frågan är ju inte minst när en minibar blir en bar? Med tanke på mitt samlarbeteende vad gäller sprit skulle jag nog snart ha en fullutrustad bar här om jag började förvara sprit på rummet...

Jag menar, om det ska vara någon poäng behöver man väl ha åtminstone ett par olika spritbaser (kanske gin, rom, whisky och cognac?), minst någon likör (utan triple sec klarar man väl sig inte?), kanske eventuellt en shaker, ett par cocktailglas, lowball- och higballglas behövs ju också... ett par pavor rödvin är ju också trevligt förstås...

Nä, spriten får nog stanna hemma...

Andreas sa...

Tja, asså, jag skulle säga att sortimentet egentligen inte har så stor betydelse... Både du och jag har ju varit på (stora) barer som inte serverar det ena och inte har det andra som man råkar bli sugen på. (Jmfr gärna McDonalds - det är ju en hamburgerrestaurang trots att de inte serverar Chili Chiken Jr, till exempel.)

En minibar kan däremot bara erbjuda en eller max två personer en högst bergänsad momentan fylla, och ger väldigt små möjligheter att underhålla berusningen när den väl infunnit sig.

Jag skulle alltså vilja påstå att det är en fråga om kvantitet, snarare än kvalitet.

Björn sa...

förvisso, men frågan är nästan filosofisk. Måste det vara småflaskor i en minibar, eller kan det vara fullstora flaskor också?