onsdag 23 maj 2007

Köttabit


Vännen Magnus föreslog en bit mat hemma hos mig. För att inviga köket i nya lägenheten så att säga. Sagt och gjort, igår efter jobbet travade vi ner till Hötorgshallen för att inhandla ingredienserna till vår näringsriktiga och balanserade måltid. Ett kvarts kilo hängmörad entrecote vardera från latinamerikanska livs, och så en schysst tryffelrisotto till - trots den sorgliga insikten tidigare på dagen.

Bara lite salt och peppar på köttet, och vända snabbt i en riktigt het stekpanna.


Recept på risotto behövs väl egentligen inte?

  • 1 dl bra ris (arborio eller carnaroli) och en finhackad schalottenlök per person fräses i smör och olivolja

  • Successivt tillsatt varm kycklingbuljong (kokande vatten + fond) under omrörning tills det hela är krämigt men fortfarande lite al dente

  • En rejäl grabbnäve grovriven parmesan och lite tryffelolja rörs ner precis innan servering

Några körsbärstomater som tillbehör till köttet och risotton och du är i hamn. Ett gott rödvin till och middagen är fulländad.

2 kommentarer:

Anne sa...

Ååh - gott!

Björn sa...

Japp. Så enkelt, så gott.