söndag 15 juni 2008

Camino de Santiago, dag 3 & 4

Zubiri - Pamplona
Pamplona - Puente la Reina

Tredje dagen tog oss ner ur bergen. Vandringen gick genom en gronskande dalgang med huvudaskligen barrtrad, men aven massor av rosor, kaprifol mm. Sagolika overvuxna alléer, sma vattenfall osv. Valdigt likt svensk natur.

Pamplona ar en ordentlig stad med runt 200 000 invanare, sa man vandrar genom forstader och stad i omkring en mil. Kul stad med gammal stadskarna. Vi hittade en valdigt trevlig tapasbar dar M:s fodelsedag firades med cava och tapas medan vi tittade pa fotbollen.

Vandringen idag var helt annorlunda. Rullande falt med vete, havre mm. Vyer pa flera mil. Frihetskansla pa ett helt annat satt. En ganska brant bergskam pa tre hundra hojdmeter korsades i mitten av etappen, och nedstigningen var valdigt brant och stenig. Det tar verkligen pa benen och fotterna.

Det marks aven att vi lamnat bergen pa temperaturen som har stigit rejalt. I Pamplona sken solen hela eftermiddagen och kvallen vilket var mycket trevligt. Idag har det fortsatt vara ganska molnigt, och det har aven regnat latt i ungefar en timme. Forr eller senare kommer val solen och varmen ordentligt. A ena sidan saknar man det, men a andra sidan ar det mycket enklare att vandra nar det ar svalt...

Benen har kants bra idag, men i gengald har jag fatt riktigt ont i fotterna sa att varje steg i slutet av etappen var en riktig plaga. Mycket riktigt kunde jag konstatera tre stinna blasor nar jag tog av mig skorna pa vart refugio. Ska forsoka vila ut ordentligt idag och rora mig sa lite som mojligt, och jag hoppas verkligen fotterna aterhamtar sig till imorgon, annars blir det tufft.

Imorgon blir sista korta etappen, sa jag hoppas verkligen pa att vara i bra form...

2 kommentarer:

Mimmi sa...

det här låter helt underbart! oj vad jag ska åka på en sådan här semester en vacker dag! roar mig med minivarianter här hemma, promenerade igår en sju kilometer upp och ner i ravinen vid söderåsen, där är fantastiskt. fast man är ganska trött efteråt, så jag tar av hatten för er som vandrar pigga fyra gånger så långt om dagarna! :D

Singin' in the rain sa...

Ey yo!
Det låter som att ni har det grymt bra mannen! Här är det lite mulet, lite dans och lite naket - eller ja, svensk sommar som man säger...

Förresten ska jag komma med nyheter ner till Spanien - Andreas säljer sin halva av J&B till... ta da da da... Dimman och Ken! Coolt va?

Ja ja - nu ska jag in och glassdejta Sveden, hälsa M och ta hand om dig!

/M1