torsdag 28 maj 2009

Sista morgonen

Snart är det dags att ta tåget till Narita och sätta sig på flyget till Beijing. Där blir det en kort sväng in till stan, så jag får en kväll och en natt i Beijing innan det är dags att åka tillbaka till flygplatsen och flyga till Stockholm.

Här regnar det just nu, vilket det gjort lite grann under vistelsen. Inte farligt mycket kanske, en dag och några nätter sisådär. Brukat sluta under förmiddagen. Man kan anta att regnet beror på att det varit drygt 25 grader och väldigt fuktigt. Varmt och klibbigt med andra ord. Konstant disigt.

Det har varit otroligt häftigt och kul att se Tokyo. Andreas bor längs Yamanote Line, ringlinjen som går runt det som är 'stadskärnan' (eller ja, med svenska mått mätt fortsätter det ju vara stadskärna hur långt ut som helst, men ni förstår vad jag menar...). Så länge jag håller mig längs den så känns det som jag har lite koll på stan nu. Och längs Yamanote ligger stadsdelar som Shibuya, Harajuku, Ginza och Akihabara, så man kan utan problem roa sig en vecka utan att lämna ringlinjen annat än till fots.

De utflykter bort från Yamanote jag eller vi gjort är väl egentligen dels till Yasukuni Jinja (dit jag åkte själv) och dels till Odaiba (där Andreas visade mig runt). Plus till fots alltså. Asakusa kan man ju t.ex traska till från Ueno, och Roppongi har vi också gått till från Meguro. Fast det tog ju förstås en stund...

3 kommentarer:

Andreas sa...

Och vad jag inte har berättat är att det är närmare till Roppongi från Shimbashi än från Meguro.

Ses om fem.

Jessika sa...

Tokyo, som jag aldrig kom att bli så förtjust i eftersom jag aldrig fick någon sorts överblick över allt det där som bara var stort, är ju sådär. Man får fokusera på några ställen och se dem ordentligt snarare än fladdra runt. Konstigt nog upplevde jag inte alls Osaka eller Kyoto som tillnärmelsevis like förvirrande som jag upplevde Tokyo. Och Osaka är Japans andra största stad. Och också uppbyggd efter det att varje stadsdel är i sig unik. I mitt bostadsområde i Kyoto, det var ett mycket "busy" (jag har varit i USA & Canada i en månad, engelskan håller på att ta över), nästa kvarter, inte en själ. Men jag lyckades aldrig "de-code" den biten med Tokyo. Har alltid undrat varför.

Singin' in the rain sa...

God's speed mannen! Ses snart!