
Besökte Tsukiji imorse. Ska försöka skriva ett längre inlägg när jag smält intrycken lite mer, men ett omedelbart konstaterande är skickligheten i hanterandet av knivar och svärd hos tonfiskstyckarna. Fisken han hanterar ovan är värd tiotusentals- eller till och med hundratusentals kronor. Ett felsnitt sänker värdet med många tusen.

En underhuggare får nogranna instruktioner exakt hur han ska hålla emot. Det märks med all önskvärd tydlighet vem som bestämmer.

Några fel blir det naturligtvis inte. Alla snitten ligger precis som de ska. Det märks att de gjort det förut...
1 kommentar:
Cooolt! För övrigt föreslår jag att du, nästa gång du har vägarna förbi Japan, tar med dig följande författare och ger till den här snubben som skivar fisk som aldrig förr:
http://www.sfbok.se/asp/Artikel.asp?VolumeID=25680
:)
Mer bilder på Fernet!!
Skicka en kommentar