onsdag 3 oktober 2007

Uppsamling

Innan jag fortsätter med fler inlägg om allmän barkunskap tänkte jag det kunde vara läge att sammanfatta vad jag skrivit om:

Det första inlägget handlade om vad en cocktail är
Del två behandlade den största klassikern av dem alla - Dry Martini
Tredje delen handlade om den generiska cocktailen
Triple Sec var ämnet för det fjärde inlägget
I femte delen togs mejeriprodukternas roll upp
Äggens användning å sin sida behandlades i det sjätte inlägget

Dessutom har is tagits upp både som grundkurs och överkurs

Tidigare inlägg som även kan vara värda att nämna i det här sammanhanget är t.ex det om att göra egen grenadin eller inlägget om min fäbless för fernet.

Nu undrar jag mest om det är några särskilda ämnen ni vill att jag ska fördjupa mig i? Hitintills har jag skrivit utifrån infall jag fått medan jag blandat olika drinkar, men jag tar mycket gärna emot synpunkter på vad ni vill jag ska ägna mig åt härnäst. Lämna era tankar i kommentarsfältet!

6 kommentarer:

Magnus sa...

Ja, alltså själv vill jag höra mer om klassiker i paritet med Dry:an - jag behöver skolas!

Dessutom tycker jag, "on a more personal note" att Judit & Bertil borde vidtalas i minst vartannat stycke. :)

Ses imorgon[?]!

/M.

Anonym sa...

Bakrund, historia, men även grundläggande kunskaper som behövs i baren är uppskattade.

Enkla grejer tex, vad skall man tänka på då man blandar ihop en drink, vilka smakar fungerar ihop med vad, och vilka saker som gör vad i en drink. Om man skall jänföra med matlagning så vet man ju oftast vad för saker du kan ha i för att ge en speciell smak, och ifall man inte har det som står på receptet så vet man ofta något som ger en ungefär likadan smak.

Dvs hur kan man improvisera för att fortfarande få en bra drink då vissa ingridienser fattas? Eller rent hur man kan blanda ihop något välsmakande på ren känsla?

Suverän blog annars!

//Tobias

Andreas sa...

Jag skulle tycka att det vore intressant med en genomgång av Hemingways andra favoritdrinkar.

Xtian sa...

Allt du skriver är intressant och välkommet. Men gärna också om lite trender, vad skall jag ha i mitt barskåp till sommaren? Är det sant att hotshot är inne igen(har den nånsin varit ute?). Ja, du vet, vad är hett och vad är iskallt.

Björn sa...

Tack för synpunkterna! Jag ska ta dem i beaktande!

Anonym sa...

Honey mix!