torsdag 29 mars 2007

I förbifarten

Precis så här bra kan sushi vara. Helgeflundra, tonfisk, smörfisk, lax, räka, japansk sill, röding å en sista nigiri som jag inte minns vad det var. Maki med rostbiff & koriander, resp. tonfisk & avocado.

Mer info kommer. Nu måste jag jobba.

7 kommentarer:

Louise sa...

Mmm...det var en trevlig lunch!
Jobba? Varför då?

Björn sa...

Ja, visst var det!

Anne sa...

Thai Snapper, eller havsaborre, tyckte jag Peter sa.. :) Tack för sällskapet - och oooh vilket gott kaffe...

Jessika sa...

Det var fan i mej den bästa sushi jag har ätit sen jag lämnade Kyoto och det vill inte säga lite :).
Och tack för sällskapet härifrån också. Kaffet var utmärkt och vi måste göra om det och då med en bra mycket större tallrik sushi :).

K sa...

I senaste Råd & Rön tror jag det var som det stod att man får magknip av otillagad smörfisk eftersom den innehåller något fett som vi inte kan smälta, men som rinner ut om man tillagar den. Om det är sant så låter inte sushi på smörfisk så bra. Frågetecken.

Björn sa...

K: Problemet är att i sverige så kallas ofta escolar (oljefisk) för smörfisk, och det är escolar som har de problem du beskriver. Äkta smörfisk (stromateidae-familjen) är inte besläktade med escolar utan synnerligen smakliga. Sen förutsätter jag (kanske naivt) att det är äkta smörfisk Hattori serverar och inte escolar...

Anne sa...

Fast det vete sjutton, de kallar det i alla fall för escolar. Har inte fått magknip av den nån gång - kanske handlar lite om vilka mängder man äter?