Först passade vi på att ta ett glas god champagne hemma innan vi begav oss...
med glasrabarber och sockerstekt brioche
POCHERAT GUDINGEÄGG
med bockhornsklöver, oscietrecaviar och blomkålsmajonnäs
BLÄCKFISK X 2
terrin och ragu med ingefära och korianderfrön
OXSVANSRAVIOLI & CONSOMMÉ
med svart tryffel och kanderade timjansfrön
MARINERADE NORSKA PILGRIMSMUSSLOR
med havsemulsion, algbröd och sojapärlor
RÖDING FRÅN JÄMTLAND
med saltkokt isbergsallad och strävsarepta
HELSTEKT RINGDUVA & VERBENA
med silverlöksvinäger, jordmandel och glaserade fikon
VEIGADARTE & HONUNGSVATTEN
getmjölksfärskost med päron och pollen
CHOKLAD & ROSTAT KAFFE
med blodapelsin
FÅRMJÖLKSYOGHURT
med dinkelmüsli och nypon
Kontentan? En av de bästa måltider jag ätit. Helt klart Topp-5. Kanske Topp-3.
Vinpaketet var riktigt bra. Roséchampagne, vit spansk verdejo, torr ungersk tokajer, spanskt rött från Toro, tyskt halvtorrt vitt, italienskt sött.
Servicen var helgjuten, tempot bra. Inga anmärkningar alls med andra ord. Enda synpunkten som framfördes var att det hade varit trevligt med en kötträtt till. Samt att det fantastiska brödet eventuellt kunde ha fått serveras lite tidigare - nu kom det efter consommén.
Efter en kaffe och en grappa promenerade jag och vännerna hem lyckliga...
1 kommentar:
Det ser verkligen fantastiskt ut, men det är svårt att föreställa sig hur många av rätterna smakade. Jag litar självklart på dig när du säger att det smakade bra, och inser att internet behöver en del innovation för att på ett bra sätt kunna förmedla smakupplevelser.
Skicka en kommentar