Glöm inte att titta på ansiktsuttrycken när gästerna smakar. Överraskningseffekten är obetalbar. Det som gör 'drinken' intressant är nämligen den kemiska reaktionen i munnen mellan bikarbonatet och citronsyran som gör att det börjar bubbla a la kolsyrad dryck.
GT "Kub"
5 cl gin
10 cl tonic
3 gelatinblad
1 kryddmått bikarbonat
1 kryddmått citronsyra
1 tsk strösocker
- Blötlägg gelatinblad, koka upp tonic
- Blanda ner gin och gelatinblad, häll upp i form täckt med plastfolie. 1-1,5 cm är idealisk höjd på vätskan. Ställ in i kyl ett par timmar så att det stelnar
- Skär i kuber, ca 2 cm breda
- Vid servering: blanda bikarbonat, citronsyra och socker i en liten skål, strö över precis innan du serverar
- Servera kuberna på torkade limeskivor (skär tunt, pudra med strösocker, in i ungnen på låg värme)
3 kommentarer:
Hur lång tid tar det att torka limeskivor i ugnen?
Beror på värmen... min gasugn har lägsta temperatur 130 grader. Då går det fort. Under en halvtimme.
Men det är väldigt lätt att bränna limen på så hög temperatur, så lägre värme är att föredra.
Hej! Kan du inte gästblogga det här fina receptet hos oss?
Skicka en kommentar