fredag 27 februari 2009

En afton på F12

Vi hade den stora turen att få tag på ett bord på F12 en av de sista kvällarna under den matrea som rått där i februari. Någon var dum nog att avboka sitt bord i vinkällaren, så vi slog raskt till. Och det, mina vänner, det är vi glada att vi gjorde...

Först passade vi på att ta ett glas god champagne hemma innan vi begav oss...


BASKISK ANKLEVER, 10ST KRYDDOR
med glasrabarber och sockerstekt brioche


POCHERAT GUDINGEÄGG
med bockhornsklöver, oscietrecaviar och blomkålsmajonnäs


BLÄCKFISK X 2
terrin och ragu med ingefära och korianderfrön


OXSVANSRAVIOLI & CONSOMMÉ
med svart tryffel och kanderade timjansfrön


MARINERADE NORSKA PILGRIMSMUSSLOR
med havsemulsion, algbröd och sojapärlor


RÖDING FRÅN JÄMTLAND
med saltkokt isbergsallad och strävsarepta


HELSTEKT RINGDUVA & VERBENA
med silverlöksvinäger, jordmandel och glaserade fikon


VEIGADARTE & HONUNGSVATTEN
getmjölksfärskost med päron och pollen


CHOKLAD & ROSTAT KAFFE
med blodapelsin


FÅRMJÖLKSYOGHURT
med dinkelmüsli och nypon


Kontentan? En av de bästa måltider jag ätit. Helt klart Topp-5. Kanske Topp-3.

Vinpaketet var riktigt bra. Roséchampagne, vit spansk verdejo, torr ungersk tokajer, spanskt rött från Toro, tyskt halvtorrt vitt, italienskt sött.

Servicen var helgjuten, tempot bra. Inga anmärkningar alls med andra ord. Enda synpunkten som framfördes var att det hade varit trevligt med en kötträtt till. Samt att det fantastiska brödet eventuellt kunde ha fått serveras lite tidigare - nu kom det efter consommén.

Efter en kaffe och en grappa promenerade jag och vännerna hem lyckliga...

1 kommentar:

Andreas sa...

Det ser verkligen fantastiskt ut, men det är svårt att föreställa sig hur många av rätterna smakade. Jag litar självklart på dig när du säger att det smakade bra, och inser att internet behöver en del innovation för att på ett bra sätt kunna förmedla smakupplevelser.