Mycket bättre den här gången än förra. Helt OK skum också, men det tar en liten stund innan det stiger till ytan fullt ut.
Blev en touch sött, men i rätt härad.
Earl Grey MarTEAni
En drink från Pegu Club
4 cl Earl Grey-infuserad gin
2 cl sockerlag
2 cl pressad citron
äggvita
- Låt earl grey-te dra i rumstempererad gin i ca 2 timmar. Sila av utan att pressa bladen (annars blir det beskt). Håller sen en evighet i kylen.
- Häll alla ingredienser i en cocktailshaker med ganska mycket is. Jag använde en äggvita till två drinkar.
- Skaka som en tok. Sen lite till. Därefter ytterligare lite. När det känns som att det inte går längre tar du en liten paus. Sen kör du ytterligare 10 sekunder.
- Sila upp i cocktailglas
1 kommentar:
Detta låter gott. Jag tror det är viktigt med mycket bra te. Jag har närmast blivit beroende av det Earl Grey-te man hittar hos In The Mood for Tea i Stockholm. Det är gjort på svart kinesiskt te från Yunnan, med bergamott från Kalabrien. De flesta teer görs annars med tillsats syntetiska aromer.
Spänd på ytterligare experimenterande med denna drink.
Skicka en kommentar