lördag 3 november 2007

Tallinnbilder


Tallinn var mycket trevligt att besöka på mini-semester. Vacker stad som gjord för att promenera runt i. En hel del lustiga inslag i stadsbilden som det här lilla tornet t.ex:

Hotellet var fräscht och trevligt med en stor bad- och spa-avdelning. Trevliga ångbastur och torrbastur av olika slag och temperatur. Kul att kunna beställa en välgjord Frozen Strawberry Daiquiri direkt från bubbelpoolen...Det här var ett trevligt (och billigt) pannkaksställe vi hittade med blandad publik - studenter, barnfamiljer och bara enstaka turister. Goda pannkakor med mat- eller söt fyllning för 20-30 svenska kronor.

På kvällen åt vi på en trevlig krog ett stenkast från rådhustorget där personalen var bland det mer service-minded jag stött på. Vi flyttade över till baren för att ta kaffe och avec. Jag nämnde för servitrisen att det var synd att de inte hade grappa, eftersom jag verkligen var sugen på en, varpå hon raskt sprang ner i källaren och hämtade upp en flaska som egentligen inte var till försäljning. Och eftersom den inte var till försäljning så bjöd hon på glaset. Mycket sympatiskt.

Inga kommentarer: