En av de enklaste (och dessutom godaste!) gulascher jag stött på. Arbetsinsatsen är minimal, mängden kan förändras hur du vill bara du behåller proportionerna.
Gulasch ett till ett
ca 3-4 liter
1 kg högrev
1 kg lök
1 dl paprikapulver
1 hel vitlök
1 matsked brödkummin
lagerblad
fond/köttbuljong
vatten
potatis (kan uteslutas)
creme fraiche (kan uteslutas)
- Skär högreven i bitar. Bryn i smör. Lägg över i stor gryta
- Skär löken i bitar. Svetta i smör utan att den tar färg
- Blanda ner paprikapulvret och låt gå med löken någon minut
- Häll över i grytan, koka ur stekpannan med lite vatten, häll över i grytan
- Fyll på med vatten så att det täcker. I med en skvätt fond eller buljong
- Skala klyftorna från en hel vitlök. Spräck med sidan av en kniv eller motsv. I med dem bara
- Mortla kumminet, ner i grytan
- Ett par lagerblad är alltid gott
- Låt grytan puttra ett par timmar. Minst två, gärna tre eller fyra. Löken gör att grytan tjocknar så det behövs ingen redning
- Tärna gärna ett par potatisar och släng i sista halvtimmen
- Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med en klick creme fraiche
2 kommentarer:
komplicerat recept!! hade varit enklare om det vore 1 kg av allting.
ett tips från en som sökte efter receptet =) Jag brukar göra liknande som dig. Har dock inte samma kryddor. Däremot ca 1 dl tomatpuré. Testa nästa gång. Mums.
Skicka en kommentar