måndag 17 oktober 2011

Sydafrikanska vindagar

Häromdagen ordnade Sydafrikanska Vinklubben vindagar där man hade chansen att prova delar av sortimentet. Vi passade på att göra en snabb genomgång.

Tillräckligt mycket fanns med för att vi inte skulle orka prova allt, men av det vi provade gillade vi vinerna nedan bäst. För enkelhetens skull lägger jag helt enkelt upp bilderna bara.

För den som funderar över att använda detta som underlag för inköp kan det vara värt att veta att vi som provade uppskattar vita, aromatiska viner. Balans är viktigt, vi vill inte ha smöriga fatbomber. De röda vill vi ha balanserade, komplexa, och framförallt inte för fruktsöta. Strävhet uppskattas.

Om du vill veta mer om hur det är att beställa från klubben föreslår jag att du läser detta inlägg - se till att läsa kommentarerna hela vägen till slutet, för det har skett en hel del sen jag skrev inlägget första gången.1 kommentar:

E sa...

Jag gillar smöriga fatbomber och fruktsöta röda viner! And I'm proud of it!

Om man gillar Sauvignon blanc är Sydafrikanska vindagar ett perfekt tillfälle att smaka goda vita viner. Men om man inte råkar gilla kattkissluktande vita viner kan utbudet vara något begränsat. Man får trösta sig med goda röda istället. Även om det kunde ha funnits ännu fler fruktbomber med restsötma... ;)