torsdag 13 augusti 2009

Soda Stream Tonic-koncentratSom lycklig ägare till en kolsyremaskin slipper jag att kånka hem mineralvatten från affären. Jag är måttligt förtjust i cola och konsumerar inte särskilt mycket annan läsk heller. Det enda kolsyrade (alkoholfria) jag regelbundet bär hem är därför tonic, för tusan vad GT är gott.

När jag såg en flaska tonic-koncentrat i affären var jag därför rask att slå till. De stora problemen med tonic är ju nämligen både vikten och att tonic i plastflaska blir avslagen efter en tid, och det finns inget bra sätt att veta hur länge flaskorna i affären har stått. Dessutom kan flaskorna ofta bli stående rätt länge hemma hos mig innan de öppnas vilket ytterligare förvärrar situationen. Ett bra koncentrat man kan göra tonic av när den ska drickas vore därför en perfekt lösning.

Hur funkar det då? Svaret blir 'nja...'

Det är lite för sött, lite för snällt och för låg syra. Inte äckligt, men det lyfter inte. Betyg: 2,5 av 5.

Kommer jag köpa det igen? Tveksamt. Sannolikt inte, men visst är det praktiskt att kunna ha en flaska hemma som knappt tar någon plats...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Inte optimal, det medger jag, men bra nog. Själv brukar jag också blanda i lite Fun Light Amazing Grape. Annars har The English Shop på Söderhallarna lovat att ta in Schweppe's Slim-Line Tonic. Mycket bra. Just det du söker, bra syra, ingen onödig sötma.
Hälsningar
Christer

johan sa...

Det finns ju knappt några goda smaker alls, det var bra länge sedan jag använde min sodastream...

Loan sa...

Bra smaker finns att köpa här....inte mindre än 18 olika!
http://partaj.jetshop.se/

karin sa...

Jag köpte min Soda stream för ett år sen.. för vatten, efter 2 månader testade jag apelsin mango eller något liknande och tyckte att den var riktigt god, speciellt med tanke på att det är lightläsk vi talar om!!!
Köper Ginger ale på samma vis som du och är för snål för att köpa 5 dl flaskor. Testade Soda streamessens och fann att det funkade fint när jag blandar getingar, tar 2 tsk essens och blandar med spriten, rör om med lite kolsyrat vatten och fyller sedan glaset. Det är lite pinsamt att erkänna att jag gillar denna "tantgrogg"...