tag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post3703731853585778729..comments2023-07-03T14:05:54.445+02:00Comments on Betraktelser från baren: Granatäppelprojekt del 2Björnhttp://www.blogger.com/profile/08629248792015379837noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post-35582541507865991882007-10-23T14:08:00.000+02:002007-10-23T14:08:00.000+02:00Nej, den ska få stå ett rätt bra tag. Typ tills de...Nej, den ska få stå ett rätt bra tag. Typ tills den "börjar se bra ut".<BR/><BR/>Har smuttat på den däremot för att se hur smaken verkar. Smaken utvecklas så sakteliga - i början var det sprit och citronskal som dominerade, men de smakerna har dämpats med tiden.<BR/><BR/>Än så länge är det dock rätt måttlig (läs: mindre än väntat) smak av granatäpple. Vi får se vad som händer över tiden...Björnhttps://www.blogger.com/profile/08629248792015379837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post-37980913119036951202007-10-22T21:16:00.000+02:002007-10-22T21:16:00.000+02:00Har du silat den än?Har du silat den än?Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post-13424186056602214262007-10-19T09:51:00.000+02:002007-10-19T09:51:00.000+02:00Jag har tänkt lite till. Har du någon tanke bakom ...Jag har tänkt lite till. Har du någon tanke bakom att låta den stå i en vecka?<BR/>Romtopf och andra fruktinläggningar i sprit lämnar man (oftast) i minst tre veckor. En romtopf i minst tre månader.Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post-63854691017323154852007-10-18T10:39:00.000+02:002007-10-18T10:39:00.000+02:00On food & Cooking innehåller inte så mycket om det...On food & Cooking innehåller inte så mycket om det här ämnet annat än förutsättningarna hos socker och separat från ämnet en del om alkohol men inte i kombination med alkohol. När man gör romtopf - och tro mig, jag har misslyckats ett antal gånger - så är det viktigt att andelen socker står i underkant till andelen sprit, annars jäser alltsammans. Frukt i romtopf, och bär, innehåller ju i sig en andel socker och det finns en given formula för hur mycket socker vs. alkohol man ska tillsätta men det som blir trixigt med det att man tillsätter bär o ch socker allteftersom. Jag brukar alltid hälla i en aning större andel alkohol. Inte en flaska extra untan lite extra för att slippa jäsningsprocessen. <BR/>Nu verkar ju inte granatäpplen innehålla så mycket socker i sig själva så jag avvaktar också resultaten med spänning :).Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.com