tag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post3418250702972894318..comments2023-07-03T14:05:54.445+02:00Comments on Betraktelser från baren: Köttsprit!Björnhttp://www.blogger.com/profile/08629248792015379837noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post-26008540951451367692008-05-09T19:11:00.000+02:002008-05-09T19:11:00.000+02:00Jag börjar genast fundera på något smarrigt att se...Jag börjar genast fundera på något smarrigt att servera på årets mäklarbrickefrukost. Fedt med løg och Hansen? Hapsdog med Wolga Vodka? Möjligheterna är oändliga. Det ska dessutom märkas att vi firar tio år som camp i år. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post-91373491723078918952008-05-07T20:21:00.000+02:002008-05-07T20:21:00.000+02:00Hej! ("Mai Tai anonym igen)Om du inte redan varit ...Hej! ("Mai Tai anonym igen)<BR/><BR/>Om du inte redan varit på egullet och läst om Bacon vodka så är länken här:<BR/><BR/>http://forums.egullet.org/index.php?showtopic=113445<BR/><BR/>Personligen gillar jag inte bacon men jag tycker själva ämnet är intressant och man kan ju göra andra grejer med..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post-56114067990958492242008-05-07T17:09:00.000+02:002008-05-07T17:09:00.000+02:00Jag har på en fest en gång druckit en "köttgrogg";...Jag har på en fest en gång druckit en "köttgrogg"; köttbuljong och sprit. Den smakade fan vill jag minnas...Jonas Morianhttps://www.blogger.com/profile/14224076937615924588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post-91666621107152230682008-05-07T10:05:00.000+02:002008-05-07T10:05:00.000+02:00Ja, ni är alla lite inne på det som är mina två hu...Ja, ni är alla lite inne på det som är mina två huvudspår än så länge - dels tomat (BLT och bloody mary), dels 'komplett frukost'. Jag tänker tankar om bacon, ägg & apelsinjuice...Björnhttps://www.blogger.com/profile/08629248792015379837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post-87781131137296259102008-05-07T09:55:00.000+02:002008-05-07T09:55:00.000+02:00Jag tänker en variant på klassikern som jag tror k...Jag tänker en variant på klassikern som jag tror kallas Norrlänsk Soluppgång. Till den steker man en tunn skiva falukorv i smör, häller upp vodka i ett stort snapsglas, skiktar den med stekfettet och sätter falukorvsskivan som garnering på kanten.<BR/><BR/>Jag har alltid tyckt att det verkar lite flottigt. Om man använder baconvodka och serverar den tillsammans med torr, krispig, dvs kremerad, bacon, så kanske det kan vara trevligare. Lite likriktat kanske, men möjligen lite trevligt.<BR/><BR/>Annars kan man ju tänka sig en variant på bacon & ägg... En äggtoddy utan socker och med baconvodka istället för cognac. Med en droppe maltvinäger, kanske?<BR/><BR/>Kanske en Carbonara Ubriaco - baconvodka, grädde och svartpeppar? Med en flytande äggula ovanpå?Andreashttps://www.blogger.com/profile/12788857788703391993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post-69493705748063794422008-05-06T21:00:00.000+02:002008-05-06T21:00:00.000+02:00Variant på Bloody Mary känns klockren. I vissa van...Variant på Bloody Mary känns klockren. I vissa vanliga varianter har man ju köttglass - buljong.<BR/>ChristerAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post-670663888044002472008-05-06T10:10:00.000+02:002008-05-06T10:10:00.000+02:00Doften av röd vermouth dyker spontant upp som som ...Doften av röd vermouth dyker spontant upp som som ett lämligt sätt att tillföra lite sötma till baconvodkan. Kanske inte tillräckligt perverst för dina experiment, men det känns rätt av någon anledning.<BR/><BR/>En annan uppenbar tanke är förstås tomatjuice, men då behövs antagligen också någon likör för att balansera syran.<BR/><BR/>En skvätt dijonsenap – är det tillräckligt bisarrt?ctailhttps://www.blogger.com/profile/10120443153591800477noreply@blogger.com