tag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post2432670842909959560..comments2023-07-03T14:05:54.445+02:00Comments on Betraktelser från baren: Allmän barkunskap 2 - Dry MartiniBjörnhttp://www.blogger.com/profile/08629248792015379837noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post-48642746197478149112008-10-23T01:40:00.000+02:002008-10-23T01:40:00.000+02:00Vad IBA tycker skiter man ju i, deras recept på Or...Vad IBA tycker skiter man ju i, deras recept på Orgasm, Mai-Tai, Planter's Punch, etc. är ju helt uppåt väggarna.<BR/><BR/>En dry martini är med oliv, en dry martini med twist är med zest.<BR/>Tillsammans utgör det en sallad.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post-20816043168685422152008-05-17T18:29:00.000+02:002008-05-17T18:29:00.000+02:00Björn har rätt, det är en Dry Martini.Och att tävl...Björn har rätt, det är en Dry Martini.Och att tävla om hur torr man kan få den är som sagt bara löjligt.<BR/>Då kan man lika gärna dricka ren Gin, och det är ingen DM.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post-68530815093955187772007-12-04T17:19:00.000+01:002007-12-04T17:19:00.000+01:00För det första: Suverän blog, läser så fort jag få...För det första: Suverän blog, läser så fort jag får tid och än har jag inte plöjt igenom hela.<BR/><BR/>För det andra: Enligt IBA så ingår väl bara själva citronoljan och inte skalet [zest]?<BR/><BR/>För det tredje: Vem bryr sig egentligen? Själv kör jag 1 + 7 med oliv.<BR/><BR/>Okej, det var allt helt enkelt.<BR/><BR/>/ZorroAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post-41235737785177924402007-08-21T14:00:00.000+02:002007-08-21T14:00:00.000+02:00ctail: det tycker jag låter som ett utmärkt sätt a...ctail: det tycker jag låter som ett utmärkt sätt av bartendern att hantera frågan när man inte vet exakt hur gästen vill ha sin drajja. Bra exempel på bra service.<BR/><BR/>I slutändan handlar det ju som sagt om personliga preferenser.Björnhttps://www.blogger.com/profile/08629248792015379837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post-48260356261485874462007-08-21T13:28:00.000+02:002007-08-21T13:28:00.000+02:00Själv sköljer jag oliven till min Martini noggrann...Själv sköljer jag oliven till <A HREF="http://ctail.blogspot.com/2007/03/dry-martini-s-att-vi-fr-det-avklarat.html" REL="nofollow">min Martini</A> noggrannt, och jag har fått intrycket att jag är långt ifrån ensam om motviljan mot olivspad. De senaste gångerna jag beställt en Martini ute har jag fått oliverna separat på en tandpetare ovanpå glaset eller på ett fat för att, antar jag, jag själv ska kunna bestämma om jag vill riskera att förorena drinken med olivspad.ctailhttps://www.blogger.com/profile/10120443153591800477noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post-13867052587927377272007-08-21T09:07:00.000+02:002007-08-21T09:07:00.000+02:00BFN: vad gäller olivspadet så har du delvis rätt. ...BFN: vad gäller olivspadet så har du delvis rätt. Det stämmer att martinin kan kallas dirty om det är olivspad i, men det är en fråga om proportioner. Såvida man inte sköljer sina oliver innan användning så får man alltid med lite spad. Frågan är bara hur mycket. Min poäng som jag försöker få fram till en ovan drinkblandare är att man inte behöver vara rädd för spadet - det är t.o.m trevligt om det följer med någon milliliter. För det är den mängden jag skrev om. Inte den cl eller så som man har i en dirty martini.<BR/><BR/>Vad gäller citronzesten så är du däremot helt enkelt ute och cyklar. Zest ingår i IBA:s officiella recept.<BR/><BR/>Så sammanfattningsvis: Nej, jag har inte gett receptet på en Dirty Martini with a twist - jag har gett receptet på en Dry Martini. I de proportioner jag personligen tycker den passar bäst.Björnhttps://www.blogger.com/profile/08629248792015379837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378472504630064790.post-15875981839371484182007-08-21T01:28:00.000+02:002007-08-21T01:28:00.000+02:00En drajja med olivspad i heter Dirty Martini, med ...En drajja med olivspad i heter Dirty Martini, med citron så blir det en dry martini with a twist..<BR/>Du har alltså get ut receptet på en Dirty Martini with a twist..Anonymousnoreply@blogger.com